Вшановуємо роковини Степана Бандери

Нещодавно в Народному домі «Просвіта», що в Івано-Франківську, відбувся круглий стіл на тему: «Роль Степана Бандери в боротьбі за свободу та незалежність України».

Організаторами заходу виступили Громадсько-християнський рух «Клич», Івано-Франківська обласна організація ВУТ «Просвіта», Івано-Франківський Центр патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери, Івано-Франківський обласний музей визвольних змагань Прикарпатського краю.

Круглий стіл мав на меті з нагоди роковин Степана Бандери проведення історично-політичного аналізу навколо маловідомих сторінок життєпису Провідника, з’ясування на основі історичних фактів суті його жертовності і нелегкої боротьби за свободу Батьківщини, встановлення ролі С. Бандери в розгортанні українського національно-визвольного руху ХХ ст.

У заході взяли участь також студенти Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» групи ПО-14 Мар’яна Базюк, Марія Вірста, Роксолана Іванців, Мар’яна Коник, Андріана Петрунчак, Ангеліна Швець під керівництвом викладача коледжу Богдана Володимировича Максимця. У ході дискусії вони мали змогу поставити цілу низку цікавих запитань відомим бандерознавцям краю.

Учасники круглого столу дійшли до висновку, що Степан Бандера є Героєм України. Не лише зараз його життя стало символом, воно таким і було. З підліткового віку С. Бандера свідомо моделював своє буття «на героя» і йому це вдалося.

Підготували студентки групи ПО-14 Мар’яна Базюк та Марія Вірста