ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

          Два дні, 8-9 листопада, в Івано-Франківську до Дня української писемності і мови у фортечній галереї «Бастіон» відбувався фестиваль «Сторінками української книги». Cтуденти групи ПО-24 зі своїм куратором Сороколітою Ольгою Володимирівною відвідали ряд заходів, які проходили у залах галереї.

          Традиційно, в цей день відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою, проводять виставки, конкурси, презентації. На експозиції виставки можна було побачити книжкові новинки видавництв «Апріорі» зі Львова, «Навчальна книга «Богдан» з Тернополя, «Дискурсус» з села Брустурів Косівського району, «Лілея НВ», «Місто НВ» з Івано-Франківська, продукцію книжкових магазинів обласного центру тощо. Особливу зацікавленість у студентів викликали  книги видавництва «Підручники та посібники», адже  було представлено великий вибір літератури на допомогу вчителеві початкових класів.

          Цьогоріч захід присвячений 100-річчю створення Західноукраїнської Народної Республіки, тож під час книжкового форуму відбувались презентації видань, присвячених історії України. Зокрема, ми були присутні  на презентації першого тому видання «Західно-Українська Народна республіка.1918-1923.Енциклопедія».Один із авторів книги історик, професор ПНУ Микола Кугутяк  зауважив, що енциклопедія присвячена всьому, що стосується Західно-Української держави. За словами науковця, центр вивчення ЗУНР не у Києві чи Львові, а у Івано-Франківську.

          Цікаву та змістовну бесіду про чистоту та культуру мовлення зі студентами групи провів доктор філологічних наук, професор ПНУ Микола Лесюк. В пам’ять про цю зустріч  ми придбали  книгу «Мова чи язик?» з побажаннями  автора, яку неодмінно подаруємо бібліотеці коледжу.

          Любімо і шануймо українську мову – одну із наймилозвучніших, найбагатших  мов  світу !

Підготувала студентка групи ПО-24  Бажалук Ольга