Квест «Учитель – не просто професія, це – покликання»

Вибір майбутньої професії – важливий етап у житті кожної людини. Займатися улюбленою справою, обрати майбутню професію, стати професіоналом – це стати успішною людиною!

Магістранти ІІ року навчання спеціальності «Початкова освіта. Практична психологія» Педагогічного факультету, під керівництвом доцентів кафедри педагогіки початкової освіти Світлани Довбенко та Оксани Цюняк, провели профорієнтаційний квест зі студентами групи ПО-45 Івано-Франківського коледжу.

Захід розпочався виступом магістрантки Андріани Ямнич, котра зазначила, що:

Учителем не кожен може бути,
Не кожне серце вміє говорить…
Учитель лише той, хто вміє чути,
Окрилити, навчити і любить.
Тендітну душу ласкою зігріти
І добротою ниву засівать,
Безмежно, щиро цілий світ любити
І дітям усього себе віддать.

Надалі, робота була сповнена енергійності та цікавості, адже проходила у формі квесту. Студенти коледжу відповідали на цікаві запитання, відгадували ребуси та ділись своїм набутим під час педагогічної практики професійним досвідом.

Магістранти поділились з присутніми враженнями від навчання на педагогічному факультеті, визначили основну мету діяльності майбутнього педагога, а саме: навчати, виховувати, розвивати здібності дітей, а також навчатися самому впродовж життя. Крім того, педагогічна освіта, на думку молоді,  передбачає багатий досвід, прагнення до постійного самонавчання і розвитку, від педагога чекають, щоб він: відмінно знав свій предмет; красиво і цікаво подавав навчальний матеріал; володів ораторською майстерністю; любив дітей; умів втілювати в життя педагогічні цілі; був взірцем для наслідування.