Тиждень циклової комісії фундаментальної, спеціальної, професійної та практичної підготовки (спеціальність «Право»)

Дню Юриста, який правники України відзначають щороку 8 жовтня, було присвячено заходи, проведені в рамках тижня циклової комісії фундаментальної, спеціальної, професійної та практичної підготовки (спеціальність «Право»).

8 жовтня 2018 року відбулася зустріч студентів юридичного відділення з працівником відділу по боротьбі з кіберзлочинністю, випускником Юридичного коледжу Рибаком Богданом. Гість розповів про те, чим займається підрозділ, про особливості своєї роботи, про вимоги до бажаючих працювати у підрозділі, про найбільш поширені  та найбільш цікаві випадки в своїй практиці.

Тема кіберзлочинності викликала зацікавленість у студентів як майбутніх юристів. Цей інтерес був пов’язаний як з можливістю реалізації себе як правників, так і захистом особистих інтересів та інтересів близького оточення від маніпулятивних дій з боку злочинців.

9 жовтня відбулося відкрите заняття з курсу «Правові та організаційні основи підприємницької діяльності». Бажаючі мали змогу почути про правове становище господарських товариств, які відносяться до корпоративних підприємств. Про це в легкій та доступній формі розповіла викладач юридичного відділення Івано-Франківського коледжу Савчин Наталія В’ячеславівна.

Присутні ознайомилися з поняттям господарських товариств, особливістю таких видів як товариство з обмеженою відповідальністю, товариство з додатковою відповідальністю, акціонерне, повне та командитне товариства, їх спільними характеристиками та відмінностями між ними, можливістю стати їх засновниками, учасниками, формуванням статутного капіталу, відповідальністю товариств за своїми зобов’язаннями.

11 жовтня студенти юридичного відділення мали змогу проявити ерудованість та витримку, взявши участь у брейн-рингу.

За право назватися найкращими змагалися шість команд. Учасники відповідали на запитання не тільки з юриспруденції, але й ті, що стосувались науки, творчості або вимагали логічного мислення.

Перемогу отримала команда групи ПР-41. Але й інші учасники довели, що світ їх інтересів не обмежений тільки пізнанням законів.

Протягом тижня циклової комісії проходила виставка підручників, монографій, методичного забезпечення та іншої літератури на правову тематику. Відкриття відбулося 4 жовтня в приміщенні бібліотеки. Відвідувачі мали змогу ознайомитися з новинками видань викладачів циклової комісії та їх доробками для студентів спеціальності право. Серед них праці з кримінального, аграрного, цивільного, господарського, сімейного, конституційного, трудового права.