Екскурсія Івано-Франківськом

   02.10.2018 студенти групи ДО – 13 отримали чудову можливість -екскурсію по м. Івано — Франківськ.

   Наша мандрівка історією розпочалась із так званої “стометрівки”( вулиця Незалежності). Прогулюючись вздовж вулиці ми бачили багато кованих експонатів, як виявилося кожен з них має свою легенду. Веде ця 500- метрова “стометрівка” до площі Майдан. Саме тут сто років тому було обладнано першу фонтану площу, де збирались і обмінювались своїми думками чоловіки, а жінки прогулювались показуючи найкращі вбрання. Зараз тут часто відбуваються святкові концерти та ярмарки просто неба . Недалеко від фонтану розміщене тюльпанове дерево. Є легенда що ті хто обійме це дерево ніколи не посваряться ,а дружба їхня буде довгою та міцною.

    Наступним туристичним місцем яке ми відвідали була Ратуша. У головній будівлі міста не діє Міська рада, а відкритий краєзнавчий музей. Перед входом у Ратушу викладений фонтан із назвою «Весна»( у народі відомий як «Яйце» ). Івано-Франківська Ратуша це єдина споруда цивільного призначення, купол якої вкритий справжньою позолотою.

   Також, одним із найвідоміших на сьогодні туристичних місць рахують «Бастіон».  Ще 4 роки тому це була купа підвального сміття, роками захована від поглядів перехожих. Місцеві підприємці організувались і відновили цей фрагмент фортечних мурів і укріплень, якими було обгороджено місто ще при його заснуванні 1662 року. Тепер це споруда яка вміщає у собі : кафетерій, магазини, галерею та виставкову залу.

Останнім туристичним місцем у нашій екскурсії був Собор Св.Воскресіння збудований на початку 18 ст.

   Від цієї екскурсії у кожного з нас залишились прекрасні враження, тому що, ми почули багато цікавих і водночас пізнавальних історій. Тепер ми знаємо історію міста в якому живемо та навчаємось.