Відбувся захист навчальної практики студентів спеціальності «право»

Архівна практика є одним із важливих аспектів у системі практичної підготовки майбутнього юриста. Мета навчальної практики – закріплення теоретичних знань, здобутих студентами в процесі вивчення архівознавства, ознайомлення зі специфікою архівної роботи, а також надбання навиків та умінь із застосування теоретичних знань у практичній діяльності. Під час проходження практики студенти-юристи закріплюють і поглиблюють набуті знання з теорії і методики архівної справи, формують вміння та навички практичної роботи з архівними матеріалами.

         Студенти юридичного відділення проходили архівну практику з 28 травня по 8 червня 2018 року на базі архівного відділу Івано-Франківської міської ради та відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Про результати своєї практичної діяльності студенти мали можливість прозвітувати 11 червня у присутності комісії, до складу якої входили керівник архівної практики Федорончук А.В., керівник практики юридичного відділення Савчин Н.В. та завідувач юридичного відділення Наконечна І. М.          Звітуючи, студенти із захопленням ділилися про отриманий ними досвід практичної діяльності, пов’язаної з організацією архівних установ в Україні щодо комплектування, обробки, систематизації, обліку, зберігання та використання архівних документів.

          Студенти у повному обсязі виконали завдання архівної практики, про що свідчить їх активність та ініціативність у підготовці звітних матеріалів.

          Архівна практика створила реальні можливості для формування готовності студентів-юристів до роботи у архівних установах. Практиканти показали достатні знання та рівень теоретичної підготовки. А сформовані навички індивідуальної та групової роботи, самоорганізації, прагнення до самоосвіти, систематичного набуття й поповнення знань, вмінь роботи за обраним фахом будуть запорукою їх подальшого професійного зростання.