Тиждень циклової комісії природничо-наукової підготовки.

         Вже традиційно в нашому коледжі проходять тижні циклових комісій. З 29 травня по 2 червня відбувся тиждень циклової комісії природничо-наукової підготовки

Так у вівторок,  29 травня, відбулася олімпіада з біології та обласне  засідання методоб’єднання викладачів біології закладів І-ІІ рівнів акредитації. Прибуло 27 учасників з коледжів області. Студентка першого курсу нашого коледжу Франчук Богдана посіла ІІ-е призове місце, з чим її вітаємо. Після олімпіади студентки нашого коледжу Колодій Юлія і Мадрига Софія, група ПО-13, провели для олімпійців цікаву і змістовну екскурсію по Меморіальному скверу, так званому Станіславському некрополі. Матеріали екскурсії підготував і надав викладач історії коледжу  Максимець Богдан Володимирович.

На засідання методоб’єднання були запрошені викладачі «Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника», кандидати біологічних наук доценти кафедри біології та екології Шпарик Віктор Юрійович та Заморока Андрій Михайлович, які виступили з цікавими і пізнавальними лекціями: «Синтетична теорія еволюція», «Сучасна система органічного світу». Викладачі почерпнули багато цікавої і потрібної для роботи інформації. Виступи були відзначені подяками, як такі, що відповідають високому науковому рівню.

В середу, 30 травня, силами студентів і під керівництвом викладачів хімії Петращук О. П. і Гамбург М. В.. була проведена виставка «Моделювання в хімії». Особливо цікавими і захоплюючими були роботи з теми «Хімії на кухні» та «Молекули життя». Малюнки, картини, вишивки; використання різноманітних матеріалів при виготовленні експонатів виставки. Фантазії студентів не було меж. Таким чином із «сухої» науки,  хімія стає цікавою, яскравою майже фантастичною, завдяки вмілому підходу до викладання.

Слід відзначити також виставку  робіт студентів під назвою «Друге життя відходам»,  яку організувала викладач екології Гамбург М. В. Так пластикові пляшки розцвіли чудернацькими квітами, перетворились на метеликів, стали підсвічниками,  вазочками та іншими потрібними речами. Така робота є дуже потрібною і актуальною серед молоді.

В четвер, 31 травня,. відбулися виступи агітаційної групи «Вартові  здоров’я»,  яка створена з числа активних студентів першого курсу  викладачем біології Горблянською І. Ю. та які пропагують здоровий спосіб життя.

Нічого люди не бажають більше зберегти і нічого, між тим, менше не бережуть, ніж своє власне життя.

                                                                                          Ж.Лабрюйєр

         Людство  з  давніх-давен  усвідомило  ціну  здоров’я. З  розумінням  цінності  здоров’я  і руйнівних  наслідків  шкідливих звичок,  випливає думка про необхідність дбайливого ставлення до власного здоров’я.  Тому  агітаційна група  «Вартові здоров’я» виступили перед своїми однокурсниками.  Студенти розповіли про  шкідливий вплив тютюнопаління, небезпеку вживання алкоголю та наркотичних речовин.  За здоровий спосіб життя агітували дівчата із спеціальності «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта». Всі уважно слухали як берегти своє здоров’я. Підготувала виступаючих ,  викладач біології – Горблянська І. Ю.

В п’ятницю, 1 червня,  в рамках навчальної програми в темі «Хімія і життя», відбувся семінар серед студентів 1-го курсу.  організували та провели семінар викладачі хімії Петращук О. П. і Гамбург М. В. Були висвітлені теми  «Хімія і полімери»,  «Каучуки», «Гума». «Волокна», «Хімія і їжа». «Вітаміни», «Е числа», «Лікарські препарати», «Негативний влив тютюнопаління, алкоголю і наркотиків на організм людини». «Побутова хімія».

В роботі семінару взяли участь студенти  із спеціальностей «Початкова освіта»,  «Дошкільна освіта», « Дизайн», «Прикладна математика» та «Правознавство». Виступи були підготовлені з використанням  презентацій та наглядних матеріалів. Кращі роботи були відзначені викладачами.

В цей день були підведені підсумки  роботи тижня циклової комісії.